100ProcentLizette
Ik ben Lizette Colaris - aangenaam!
Abonneren

Altijd 100Procent op de hoogte blijven? Abonneer je hier!

Passievrucht

In 2016 publiceerde Lizette Colaris haar eerste dichtbundel met het thema 'Passie'. Een kleurrijke collectie warme en meertalige fragmenten van passie!

MO

In 2016 debuteerde Lizette met een korte thriller: MO. Geschreven in het Sittards, in dezelfde uitgave staat ook de Nederlandstalige versie.

Meer informatie: www.zittesjethriller.nl

Schemerspel. Of hoe een bioscoopbezoekje een thriller wordt...

Een bezoek aan een bioscoop is op zich niets bijzonders. We weten allemaal hoe dat gaat. Maar als er dan een jongen ongemerkt vermoord wordt in de zaal, en het is niet duidelijk wie dat gedaan heeft, dan is de toon gezet voor een thriller.

Ik heb niet veel ervaring met het lezen van thrillers. Eerlijk gezegd ging ik dat genre uit de weg, bang voor slapeloze nachten en beelden in mijn hoofd die mij zouden najagen. Maar dit boek heeft veel meer te bieden dan dat. De hoofdpersoon Marion, rechercheur bij de politie, blijkt een bijzondere jeugd gehad te hebben, gekenmerkt door TBC en de behandeling daarvan in sanataria waar wij geen weet van hebben. De schrijver weet het te omschrijven op een dusdanige manier dat ik welhaast kon voelen hoe de naald in zijn ingeklapte long werd ingebracht. Ik zag de vergezichten die de jongen vanuit zijn ziekbed zag: de kuststreek van IJsland, ook zo’n gebied waar ik nauwelijks iets van weet. Maar de prachtige verteltechniek stelde het beeld in mijn hoofd scherp.

Wat betreft de moord op de jongen in de bioscoop: het verhaal is prachtig verweven met het schaaktoernooi tussen Spasski en Fischer, een historisch gegeven waarvan ik eerst niet begreep waarom juist deze anekdote zo belangrijk zou zijn voor het verhaal. Laat ik de clou nu niet weggeven: doe de schrijver eer aan, koop het boek. Ik waarschuw wel voor de Scandinavische benamingen. Het leest in het begin niet eenvoudig weg, maar het went wel. Wat mij betreft had de vertaler ook geen toevoegingen hoeven te  doen, maar dat is mijn persoonlijke visie.

Slapeloze nachten heb ik wel gehad door dit boek. Niet vanwege de bloedstollende beelden in mijn hoofd, maar omdat ik het boek niet kon wegleggen en pagina na pagina moest verslinden. Het boek is uit, ik kan weer slapen – met een gerust hart? Was dat maar waar. Mijn kinderen willen morgen graag naar de bioscoop. Slik.

 

Bezoek ook www.thrillerboek.nl voor deze en meer recensies!

Log in of schrijf je in om commentaar te geven
Door in te loggen (eerst inschrijven) kun je reageren op deze content.  log nu in/schrijf je nu in 
..en meer!

Mens&Taal

Mens-en-taal

Sittard
E-mailadres: menstaal@gmail.com
Mens: coaching, begeleiding & Taal: tekst, voordracht, opinie